Pages

Paypal

Sunday, December 20, 2015

Postimees tsenseerib IMO

Share this
Minu arust on tegu tsensuuriga. Postimehe ühe artikli all (kolme-kanepitaime-kasvatamine-tegi-noore-naise-kriminaalkurjategijaks) kustutatakse tuimalt kommentaare, mis kellegile ilmselt lihtsalt ei meeldi. Esimene kommentaar, mis kaduma läks oli see:

"Kartsin, et sa ei küsigi arukate argumentide kohta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311234/
http://www.huffingtonpost.com/2015/02/24/marijuana-safer-than-alcohol-tobacco_n_6738572.html
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/02/09/stoned-drivers-are-a-lot-safer-than-drunk-ones-new-federal-data-show/
http://www.drugwarfacts.org/cms/Addictive_Properties#sthash.XSJBQxUQ.z3kyL8XW.dpbs
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/02/23/marijuana-may-be-even-safer-than-previously-thought-researchers-say/"

 Teine oli see:
"Küsimus ei ole ju selles, kas kanep on lihtsalt "kasulik" või lihtsalt "kahjulik". Ka piim võib kahjulik olla. Kanep ei saa olla lihtsalt kahjulik või lihtsalt kasulik. Tal on teatud omadused ja see, kuidas sa neid omadusi ära oskad kasutada, sellest sõltub ka see, kas kasulikud küljed kaaluvad potentsiaalsed kahjulikud kõrvalnähud üle või mitte. Täpselt nii nagu Ibuprofeen ei ole lihtsalt kasulik või kahjulik, vaid tal on teatud omadused, mille õigesti ärakasutamise puhul on võimalik minimaalse halva kõrvalmõjuga saada maksimaalne positiivne ravitulemus. Kui nüüd kanepi juurde tagasi tulla, siis miks ma peaksin mitte kanepit eelistama alkoholile, kui ma tean, et kanep on alkoholist UMBES 114 korda vähem toksline? Läheb ju risk enda keha mürgitamiseks kanepi puhul kõvasti vähemaks ja järgmine hommik ei ole vaja ka järelikult nii suurt pohmakat ehk mürgistuse jääknähte vaja taluda. Hoian ma sellega ju oma maksa, oma vererõhku, oma südant jne jne."

Saatsin neile kaks arupärimist e-mailile, jääb ainult nende vastust oodata, siis peaks teada saama, et mis täpselt on see, mis moderaatori arust nendes kommentaarides kohatut oli. Samamoodi on mind kustutatud ka DELFIS viimasel ajal. Põhjusteks on küll toodud mingid "süsteemi rikked" jne.


No comments:

Post a Comment